Läkare Utan Gränser lanserar ”The Epidemic”, ett escape room som inspirerats av utmaningar som våra medarbetare möter i hjälpinsatser runt om i världen.

När en epidemi bryter ut gäller det att agera snabbt. Människor behöver vård och vaccin, annars kommer utbrottet kräva ännu fler liv. Denna kamp mot klockan är vardag för Läkare Utan Gränser. I rummet ”The Epidemic”, som Läkare Utan Gränser skapat tillsammans med Fox in a Box, placeras du i rollen som fältarbetare. Du och ditt team är ansvariga för en stor vaccinationskampanj i en avlägsen del av Kongo-Kinshasa.

Tiotusentals vaccindoser måste transporteras genom den heta regnskogen där det finns varken vägar eller elledningar. Och vaccinet måste hållas kallt – kylkedjan får inte avbrytas – annars förstörs vaccinet. Har du och ditt team vad som krävs för att klara tidspressen och utmaningarna?

I år fyller svenska Läkare Utan Gränser 25 år. Det är en sorg att vårt arbete fortfarande behövs men vi känner glädje över det vi, tack vare våra givare, åstadkommit. Vi genomför en rad 25-årsaktiviteter för att titta tillbaka på de kriser vi arbetat i under dessa år, men också för att uppmärksamma de humanitära behov vi ser i fält idag.

Gör Escape Room ”The Epidemic” och bidra till Läkare Utan Gränser

Fox in a Box AB skänker fem procent av rummens intäkter till Läkare Utan Gränser och fem procent av alla presentkort sålda under december. Det går också att runda upp både vid betalning online och på plats. Rummet kommer att finnas tillgängligt både i Stockholm och Malmö mellan den 29/11 2018 – 29/1 2019.

Är du redo att utmana dig själv eller någon du känner? Anmäl dig här för Stockholm eller här för Malmö!

OBS! När du klickar på en av länkarna ovan kommer du till det befintliga rummet med titeln ”Zombie Lab”. Detta rum kommer att förvandlas till ”The Epidemic” från och med den 29 november. Välj  ett datum mellan 29 november och 30 december för att boka ”The Epidemic”.

Läs mer om hur Läkare Utan Gränser arbetar för att motverka epidemier.